[contact-form-7 id="25" title="טופס בסלולרי"]
תפריט
Smart-Biz - הקמת עסק

בחירת רואה חשבון בעת פתיחת חברה

תכנון נכון וחכם של החלק הפיננסי בעסק או בחברה שלכם הוא קריטי להצלחת החברה. בפתיחת חברה או עסק עליכם לבחור רואה חשבון שילווה אתכם לכל אורך הדרך, הבחירה הגורלית הזאת תשפיע עליכם מאוד במיוחד אם רואה החשבון שבחרתם הוא טוב מאוד עבורכם ואתם מרוצים ממנו – או ההיפך. אתם לא רוצים להגיע למצב שבו אתם לא מרוצים מרואה החשבון שלכם – בלשון המעטה – ולהצטרך להחליף אותו. בחירה לא נכונה של רואה חשבון יכולה לעלות לכם בהסתבכויות עם רשויות המס, בכימיה ועבודה משותפת לא טובה ובהכוונה לא נכונה החל מהרגעים הראשונים של העסק שלכם.

רואה חשבון

מהו תפקידו של רואה חשבון?

בכל עסק או חברה, לא משנה באיזה תחום, יש מישהו שצריך לנהל את החלק הפיננסי. במידה ואתם בוחרים רואה חשבון כבר לפני תחילת העסק או החברה, הוא יעזור לכם לבחור את המסלול הנכון – בין אם עוסק פטור, מורשה או חברה. במידה ואתם הולכים לעסוק באחד מהמקצועות החופשיים, יכווין אתכם רואה החשבון ויסביר לכם שאין לכם בכלל אפשרות לפתוח עוסק פטור, לא משנה מה תקרת ההכנסה שלכם.

רואה החשבון יעזור לכם בתהליך פתיחת העסק שלכם בצורה נכונה ולאחר שהעסק או החברה כבר הוקמו, הוא יעזור לכם לנהל אותה נכון בצורה כלכלית ואף יבצע את הפעולות החיוניות ביניכם לבין רשויות המס כדי שהכל ילך 'לפי הספר'. בין התפקידים הנוספים של רואה החשבון בשוטף הוא לנהל את המסים, משכורות, הפקת דו"חות ולייעץ לכם בנוגע להחלטות חשובות בתחום הפיננסי.

איך בוחרים רואה חשבון טוב?

בחירת רואה חשבון לעסק או לחברה שלכם היא בחירה חשובה, אך יש דברים שצריך לשים לב אליהם כמו לאל כל איש מקצוע אחר. בדומה לאנשי מקצוע אחרים, גם פה צריך להסתכל על המלצות, וותק, ניסיון ורושם.

המלצות – אתם בטוח מכירים עסקים מסביבכם ולכן תשאלו לגבי רואה חשבון בסביבה שלכם כדי לשמוע מה אנשים ממליצים. אם עסקים וחברות בסביבתכם מרוצים מרואה החשבון שלהם, אין סיבה שגם אתם לא תהיו.

וותק – עדיף לבחור ברואה חשבון וותיק ומנוסה. 'אין חכם כבעל ניסיון' הוא לא סתם ביטוי, גם רואי החשבון הטובים ביותר לומדים כל הזמן איך להתייעל ולשפר את העסק שלהם, ומי שמרוויח בכך הוא קהל לקוחותיהם.

רושם – חפשו אם לרואה החשבון איתו אתם מתכננים לעבוד יש אתר אינטרנט, תוכלו ללמוד יותר עליו ועל העסק שלו באמצעות האתר ולהתרשם גם ממידע נוסף שהוא מפרסם באתר. בנוסף לכך, אפשר להסתכל בדפי הפייסבוק של רואה החשבון.

שאלו את השאלות – לא סוגרים עסקה כל כך מהר, שאלו את כל השאלות שלכם ותנסו להבין מה הוא מציע לכם בתמורה לתשלום אותו הוא דורש. בדקו את החוזה לפני סגירת העסקה וודאו שלא השארתם קצוות פתוחים.

מאמרים שנוספו לאחרונה
אתר לעסק